Friday, 30 October 2020

SCONE CASHEW NUT N KISMIS

29.10.2020.
12 Rabiul Awal 1442H. 
Khamis. 
Public Holiday CMCO 2.0

Pagi tadi dah breakfast nasi lemak sambal sotong kt Restaurant Diva Setiawangsa.
Bukan takat nasi lemak semata. 
Plus ubi kayu rebus.
Cicah kelapa. 
Sambal ikan bilis. 

Dah petang tiba-tiba big boss suruh buat scone.
Scone???
Like really... SCONE?
Ke mokcik salah dengar ni... 
Tanya to reconfirm...is it scone? 
A aah.... 

Ala la la... 
Mokcik pun dah lupa camane rasa scone. 
First time makan kat Cameron Highland
It was years back. 
Itulah sekali kot. 

Tapi demi nak mewajarkan title isteri mithali.. 
Mokcik gagahi jua menyescone. 
Dengan kekangan tiadanya stok telur di dapur. 
Kita hentam saja la labu... 

Meh kita tengok resepi dan cara2nya...
Bahan-bahan :








Up
Close
Personal. 

#norizahnoorcooks

No comments:

Post a Comment