17.10.2020.
29 Safar 1442H.
DAY4 CMC0/PKPB 2.0
Teringin lagi nak makan.
Kali ni bingka roti.
Ke... puding roti?
Ikut la apa pun panggilannya.
Janji ada rasa...
Kann.....
RESEPI BINGKA ROTI KISMIS GAJUS BIJAN
Bahan:
5 keping roti
2 biji telur
1 cawan tepung gandum
1 kotak kecik santan KARA ( campur air untuk jadikan 3 cawan santan)
3/4 gula
2 sudu besar margerin
1 sudu teh esen vanila
1/2 sudu teh garam
Kismis
Gajus
Bijan
Cara - cara:
1. Koyak roti dalam bekas acuan yang telah dilengser margerin.
Mokcik tambah roti bun seketul bagi cukup 5.
2. Campurkan balance 1 cawan santan, telur, gula, esen vanilla, margerin, tepung dan garam. Blender sekejap.
4. Bakar dalam oven. Ikut oven masing-masing. Disebabkan kurang rajin nak keluarkan oven, mokcik masuk dalam inverter microwave je...option cake.
Siap.
Untuk kali ni, saje je mokcik lebihkan sukatan santan. Bagi lebut sikit. Layan tekak orang demam.
Close.
Personal.
#norizahnoorcooks
No comments:
Post a Comment